Menu:

Weer:

Weer Brussel
© MeteoConsult

Partners:

Vervoer

Auto

Brussel is zeer goed via snelwegen bereikbaar.

Vliegtuig

Brussels Airport, ook wel Luchthaven Zaventem of Luchthaven Brussel-Nationaal genoemd, is de grootste luchthaven van BelgiŽ.

Trein

Brussel heeft veel rechtstreekse internationale treinverbindingen. Steden als Amsterdam, Londen, Berlijn, Keulen, Parijs, Marseille en Milaan zijn rechtstreeks te bereiken.
Reizigers kunnen gebruikmaken van verschillende treinstations. De belangrijkste voor het personenvervoer bevinden zich op de noord-zuidverbinding.
 • Station Brussel-Zuid: het belangrijkste internationale station van BelgiŽ (bediend door TGV, Eurostar, Thalys, ICE en andere internationale verbindingen)
 • Station Brussel-Kapellekerk
 • Station Brussel-Centraal
 • Station Brussel-Congres
 • Station Brussel-Noord
 • Alle nationale reizigerstreinen die Brussel aandoen, stoppen in Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. In Brussel-Kapellekerk en -Congres houden enkel een paar stoptreinen halt.

  Metro

  De Brusselse metro telt 68 stations, verspreid over twee assen. Sinds april 2009 is er een extra metro lijn bijgekomen waardoor er meer en snellere verbindingen mogelijk zijn.

  Tram

  Brussel beschikt over een uitgebreid tramnetwerk, met als zwaartepunt de noord-zuidverbinding (Zuidstation - Beurs - Noordstation, parallel met de noord-zuidverbinding van de treinen). Een paar tramverbindingen gaan tot de plaatsen in de Vlaamse Rand, zoals Groot-Bijgaarden, Tervuren, Drogenbos en Wezembeek-Oppem.

  Bus

  Een uitgebreid busnetwerk zorgt er ten slotte voor dat bijna elke plek in en rond het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bereikbaar is met het openbaar vervoer. Het lokale vervoer binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door de MIVB. Het vervoer in relatie met Vlaanderen wordt hoofdzakelijk verzekerd door De Lijn, het vervoer naar WalloniŽ hoofdzakelijk door de TEC.

  Fiets

  Fietsen in Brussel is niet aan te raden. Er zijn weinig fietsmarkeringen en is daarom fietsonvriendelijk.

  Te voet

  Brussel bezoeken kan zeer goed te voet. Het centrum van de stad (de vijfhoek) kan je te voet overbruggen in amper 25 minuten.